Венци Стефанов: В трудна икономическа обстановка продаваме играчи в чужбина

NetNews

По повод на декларациите в публичното пространство на различните по наименование и предназначение групировки фенове на ПФК Славия, до една кълнящи се в любов и преданост към представителния отбор и клуба, заявявам:

Повече от 25 години начело на ПФК Славия, не съм допускал, а и не бих допуснал, хора, без пряко отношение към финансирането на клуба и представителния отбор да изискват публично по какъвто и да е начин кадрови промени в администрацията на клуба, да настояват за треньорски рокади, за привличане на едни футболисти или за трансфериране на други. Не отдавам значение на факта дали феновете са "ултрас" или "бойс", ръководството на клуба се отнася към всички с еднаква загриженост и винаги ще бъде против самозванците сред феновете, които квалифицират преминаването на наши, славистки таланти, в други клубове, като "рязане на живо месо" и "погрешна" клубна политика. ПФК Славия е един от малкото клубове в България, които в трудна икономическа обстановка, изграждат и трансферират в именити чуждестранни отбори млади футболисти. Това е неоспорим факт, който не бива да се пренебрегва, когато, по какъвто и да е повод, се обсъжда или коментира дейността на нашия клуб.

Категорично осъждам некоректното отношение на самозванците от декларациите към старши треньора Александър Тарханов, както и подигравките с личността му и политиката му към сплотяване и подмлядаване на състава. За сведение на критикарите от "бойс" и "ултрас", същият този "червенобузест руски старик", Александър Тарханов преди 4 години изведе Славия до първо европейско участие след повече от четвърт век, а в кариерата си е дал старт на повече млади футболисти, отколкото са космите по брадите на противниците му от "бойс" и "ултрас" и т.н. засегнати запалянковци.

Намирам за нужно тъкмо сега, в изключително трудната обстановка и в условията на тотална криза авторите на пасквилите срещу Славия, уж в името на Славия, да знаят, че именно за тяхната "голяма любов" към Славия и проявите им по трибуните по време на мачове, изплащаме годишно над 30 хиляди лева глоби, че почти след всеки кръг в елитната група пред дисциплинарните органи на БФС представители на клуба и юристите му дават обяснения за поведението именно на феновете, които сега пишат декларации.

Нека за сетен път на привържениците на Славия им стане ясно, че те не са фактор, от който зависи финансовото състояние на клуба и спортно-техническото ниво на отбора. Не зависи нито състава на треньорския екип, нито състава на футболистите. От учредяването си до наши дни Славия е обединява, и ще обединява съмишленици, безкористно отдадени на любовта си към отбора и футбола, но и достатъчно лоялни и предани.

Слависти, нека не забравяме думите на нашите учредители: "Славия е на обречените да я обичат завинаги." Изречени са през април 1913 година."

Венцеслав Стефанов Президент на ПФК Славия

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Правата на човека са глобален и национален приоритет

На 10 декември светът отбелязва Деня на правата на човека. На този ден през 1948 г. Общото събрание на ООН прие Всеобщата декларация за правата на човека – първият универсален международен акт за правата на човека. Днес наблюдаваме глобална преоценка на значението на правата на човека, които представляват универсална ценност. […]