Вече ще издават направление за PCR и след + антигенен тест

NetNews

Направление за PCR тест ще се издава и след положителен резултат от бърз антигенен тест, който е направен от оторизиран изпълнител на медицинска помощ, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

Вчера стана ясно нелогичното ограничение личните лекари да издават направления за PCR, ако пациентът има положителен резултат от бърз тест.

Пациентите с положителен антигенен тест не се отчитат като случаи в Единната информационна система. Според експерти казусът води не само до разминаване в данните, а и до повишаване на така наречената скрита заболеваемост.

Промяната е предвидена в подписания днес договор за изменение и допълнение на Националния рамков договор за медицинските дейности между Националната здравноосигурителна каса и Българския лекарски съюз за 2020-2022 г., уточниха от МЗ.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Официално: УЕФА обяви къде ще се изиграят финалите на Лигата на нациите

Европейската футболна централа обяви, че Италия получава домакинството на тазгодишното издание на турнира Лига на Нациите. Срещите ще се изиграят през есента на 2021-а година в два града: Милано и Торино. Участници във финалната четворка на турнира Лига на Нациите са отборите на Белгия, Франция, Испания и домакините от Италия. […]