Взрив на заразени с COVID-19 в старчески дом в село Воден, община Болярово

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Десет случая на заразени с COVID-19 са установени в Дома за стари хора в село Воден, община Болярово. Потребителите са на възраст от 68 до 85 години. Тестове са направени на всички двадесет и двама настанени в дома и тринадесeт човека от персонала на институцията. Положителни резултати за коронавирус има при 9 потребители и един служител на социалното заведение.

До епидемичния взрив се е стигнало, тъй като всички домуващи категорично са отказвали ваксина до момента, което е основната причина за масовата заболеваемост, е мнението на РЗИ-Ямбол. Преди ден от инспекцията са разговаряли с хората и те отново са отказали имунизация. За случая е уведомена е и Дирекция „Социално подпомагане“ – Ямбол.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Подобрява се детето, паднало в кладенец в Плевенско

Бавно се подобрява състоянието на 12-годишното момиче, паднало в неизползваем кладенец в плевенското село Обнова, съобщи бТВ. След злополуката детето не е изпадало в безсъзнание, но е с политравма. Все още е в реанимацията на университетската болница в Плевен, след като бе оперирано по спешност непосредствено след инцидента. Състоянието му […]