Вигенин: Купуването на гласове не е въпрос на начина на гласуване

NetNews

„Хората започнаха да гласуват и с машините срещу заплащане, тоест купуването на гласове не е въпрос на начина на гласуване“. Това каза в предаването „Тази сутрин“ депутатът от БСП и зам.-председател на парламента Кристиан Вигенин по повод промените в Изборния кодекс.
Левицата отдавна настоява за отказ от изцяло машинно гласуване и връщане на хартиената бюлетина. По този въпрос БСП гласува заедно с ГЕРБ и ДПС.

„Купуването на гласове може да се реши чрез една много по-активна работа на Министерството на вътрешните работи, когато се ограничат дилърите на гласове“, допълни Вигенин.

Относно ограниченията за разкриване на секции в чужбина и закриването на район „Чужбина“ социалистът каза: „Има напълно демократични страни в Европейския съюз, които изобщо не правят гласуване в чужбина. Ако някой иска да гласуват, трябва да се върне и да гласува в държавата“.

На обвиненията и ултиматумите на „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“, че БСП са станали част от статуквото Вигенин напомни, че никога не са управлявали заедно с ГЕРБ за разлика от ДБ.
„Не зная защо „Демократична България“ са си присвоили правото да дават оценки на другите политически формации. И от позицията на шеста политическа сила защо дава съвети на БСП каква партия да бъде. Всеки да си знае мястото“, заяви още Вигенин.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Откъде са получени инструкциите за атаката в Истанбул?

Инструкциите за извършването на терористична атака в Истанбул са получени от сирийския град Манбидж. Това обяви министърът на вътрешните работи на Турция Сюлейман Сойлу, предава телевизионният канал A Haber. В неделя следобед на пешеходната улица „Истиклял“ в центъра на Истанбул избухна бомба, в резултат на което шестима души загинаха, а […]