Вигенин към Трифонов за РСМ: Няма място за импровизации

NetNews
Вигенин към Трифонов за РСМ: Няма място за импровизации

Снимка: БГНЕС

Темата за РСМакедония е сред най-големите предизвикателства. Няма място за импровизации.

Това написа зам.председателят на Народното събрание и бивш министър на външните работи Кристиан Вигенин. Коментарът е по повод днешният пост на лидера на ИТН Слави Трифонов по отношение на започването на преговори за членство на РСМ в ЕС. Трифонов обвърза този процес с влизането на страната ни в Шенген и премахването на американските визи за българските граждани.

„В споразумението за коалиционно управление между ПП, БСП, ИТН и ДБ е залегнала ясна позиция по отношение на европейската перспектива на Република Северна Македония. Тази тема остава едно от най-големите предизвикателства за България и за правителството в областта на външната и европейската политика. Поддържането на широко политическо съгласие и единодействието между институциите е ключ към успешното отстояване на българския интерес“, написа Вигенин и подчерта: Свиканият от президента КСНС е добра възможност за получаване на актуална информация и споделяне на политически виждания за стъпките напред.

Според зам.председателят на НС „всяка дума има значение и затова разчита импровизираните изявления на предварителен етап да бъдат сведени до минимум, за да не се създава невярно впечатление за пукнатини в българската позиция или между коалиционните партньори“.

Източник: https://dnes.bg

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

САЩ отложи пускането на 5G заради безопасността на полетите

Американските телекомуникационни гиганти AT&T и Verizon се съгласиха да отложат внедряването на 5G мрежа поради опасения, че тя може да попречи на оборудването за безопасност на полетите, предаде АФП. Още по темата 23 дек 2021 21:15 38 21 дек 2021 19:30 51 AT&T потвърдиха отлагането в изявление, и допълниха, че […]