Виетнамски електромобили тръгват в Европа – какви ще са цените?

NetNews

Преди около месец ви разказахме историята на виетнамската компания VinFast, която започна да добива голяма популярност в Америка през последните месеци. Изглежда от VinFast не смятат да приключват до тук и обявиха, че съвсем скоро ще започнат доставки и на определени европейски пазари. Към момента марката ще се предлага единствено в три страни – Германия, Франция и Нидерландия.

Европейските клиенти на марката ще могат да избират между моделите VF8 и VF9 в модификациите Eco и Plus. Припомняме, че VF8 е средноразмерен кросоувър с дължина от 4.8 метра и максимален пробег от 470 километра с едно зареждане. По-големият VF9 е с дължина от 5.1 метра и пробег от 594 километра с едно зареждане.

Цените на базовия VF8 Eco с по-малката 82кВч батерия започват от 43 хиляди евро във Франция, докато версията с по-голяма 87.7кВч батерия в изпълнение Plus започва от 51 хиляди евро във Франция. По-големият VF9 Plus с най-голямата 123кВч батерия започва от 64 хиляди евро, докато базова версия с малката 92кВч батерия започва от 58 хиляди евро.

Клиентите ще имат възможност да наемат батерия, като това ще струва между 120 и 150 евро. По този начин от VinFast поемат грижата за нейната поддръжка и подмяна, когато капацитетът ѝ падне под 70%.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Джорджо Киелини: Записах невероятни 10 години, надявам се, че съм оставил нещо

Капитанът на Ювентус – Джорджо Киелини, сподели горчилката от загубения финал за Купата на Италия. „Старата госпожа“ отстъпи на Интер с 2:4, след като допуснаха обрат. „Съжалявам. Има огорчение, защото мислехме, че ще спечелим, но трябва да приемем, че Интер спечели всички директни сблъсъци. Гневът от загубата в три от […]