Вижте важните срокове, касаещи изборите

NetNews

Остават 21 дни до парламентарните избори. На 4-ти април избираме 240 народни представители за бъдещото 45-о Народно събрание, напомня БНТ.

За първи път във всички големи избирателни секции с над 300 избиратели ще има възможност за избор – гласуване с бюлетина или гласуване с машина.

В изборите за парламент България е разделена на 31 многомандатни избирателни района.

Ще гласуваме в условията на пандемия при стриктно спазване на определените мерки.

Ето и някои важни срокове и инструкции за по-специфични случаи.

До 20 март избирател, чийто постоянен и настоящ адрес са в различни населени места, може да поиска да бъде вписан в избирателния списък по НАСТОЯЩ адрес. Това, обаче става само веднъж – след вписването по настоящ адрес вече няма да може да гласува на друго място.

Отново до 20 март хора с трайни увреждания могат да подават заявление в писмена форма по образец или по електронен път през интернет страницата на общините по постоянния или настоящия им адрес за гласуване с подвижна избирателна кутия.

От 24 до 31 март заявления за гласуване могат да подават граждани под карантина. Мобилни секции се образуват, когато в съответното населено място са подадени не по-малко от 10 заявления, допълва БНТ.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Зидан: Притежаваме нужния характер, ще продължим да се борим

Треньорът на Реал (Мадрид) Зинедин Зидан говори след трудната победа с 2:1 над Елче в мач от Ла Лига. "Хареса ми характерът, но ми се искаше да бяхме вкарали по-рано. Предпочитам по-спокойни мачове. Тимът ни притежава нужния характер. Все още имаме шансове както в първенството, така и в Шампионската лига. […]