Вижте кои са планираните за ремонт пътища в Ямболско за 2022, граждани могат също да дават предложения

NetNews 1

Три участъка от републиканската пътна мрежа на територията на област Ямбол са планувани за ремонт тази година. Това са: цялото протежение на път I-7, северният околовръстен път на Ямбол и участък от пътя преди с. Роза – до с. Меден кладенец. Заложен е и основен ремонт на надлеза в Ямбол над ж.п. линията.

Планираните ремонти станаха ясни от работна среща на министъра на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов с АПИ. На нея са представени всички проекти за настоящата година по региони.

Изборът на трите участъка в Ямболско е направен след направен анализ от Агенция пътна инфраструктура. Общата дължина на трасетата е над 110 км. Северният околовръстен път на Ямбол е с дължина 4,8 км, пътят между северния край на с. Роза и с. Меден кладенец е около 16 км, а цялото протежение на международен път I-7 на ямболска територия надхвърля 90 км (от пътен възел „Петолъчката” до ГКПП „Лесово”).

И трите ремонта са предвидени като текущи.

Освен тях, от АПИ залагат и основен ремонт на надлеза по бул. „Европа” в Ямбол  (изхода за Сливен). Там дейностите ще целят цялостна подмяна на пътната настилка, заради констатирани деформации и фуги.

Очаква се в началото на февруари АПИ да обяви нови обществени поръчки за планираните ремонти. Договорът с настоящата фирма-изпълнител изтича на 30 юни.

Междувременно, министър Караджов обяви, че граждани също могат да правят предложения кои пътища да бъдат включени в новата програма за ремонт на републиканската пътна мрежа за 2022 г. В този смисъл представените към момента проекти не са на 100 % окончателни.

В рамките на две седмици, считано от вчера, всеки може да подаде свои сигнали и предложения, като изпращат включително снимки и видеоматериали, на имейл адрес: signali@api.bg. Предложенията ще бъдат разгледани и окончателните списъци с пътищата за ремонт ще бъдат публикувани на интернет страниците на МРРБ и АПИ, допълват от министерството.

В предишни предложения, изпращани до АПИ от Областно пътно управление – Ямбол фигурираха и други участъци от републиканската пътна мрежа, които се нуждаят от ремонт. Сред тях бяха Тамарино-Войника и Стефан Караджово-разклон „Кошудере”.

Очаква се кметове на населени места и общини в региона, както и граждани да се възползват от възможността да дадат и свои предложения. Доколко това ще се отрази на окончателната програма на АПИ за 2022 г. предстои да видим.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

One thought on “Вижте кои са планираните за ремонт пътища в Ямболско за 2022, граждани могат също да дават предложения

  1. Пътят за село Сламино е също има нужда от належящ ремонт навлизането в самото село чупи коли толкова е лош пътя

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

На големия екран в Ямбол от 14 до 21 януари

ПИСЪК През 1996 година легендарният хорър маестро Уес Крейвън (Очите на скалите, Кошмари на Елм Стрийт) и сценаристът Кевин Уилямсън (Знам какво направи миналото лято, Факултетът) пренаписаха правилата на жанра и промениха завинаги облика на съвременния хорър със световния боксофис хит Писък. Филмът даде начало на успешната едноименна поредица и […]