Вижте министър Сачева като булка (СНИМК

NetNews

Министърът на труда и социалната политика – Деница Сачева, е майка героиня. Тя отглежда сама осиновения си син Виктор, който е вече на 6 години, а го взема, когато е едва 10-месечно бебе, изоставено в дом от биологичните си родители.

Тя е единствен осиновител на момченцето, макар преди години да е била омъжена. Сачева все още пази спомени от брака с бившия си мъж, който е бил полицай. Навремето двамата направили класическа сватба, а тя била традиционна булка – с дълга бяла рокля, венец от рози в косите и фино було. “Запознахме се, докато той копаеше една дупка на двора, а аз къртех една водосточна тръба", коментира шеговито министър Сачева срещата си с бившия си съпруг.

Още по това време Деница решава категорично, че когато навърши 40 години, ще отгледа като свое оставено в дом дете. “Винаги съм знаела, че ще осиновя дете. Майка ми е осиновено дете, а аз обичам да се ровя в причините и следствията. Отгледана съм от баба и дядо. Те осиновили майка ми преди около 60 години, и знам прекрасно, че хората се свързват с любов, а не с кръв", споделя социалната министърка.

Борбата за сина ѝ Виктор и отнема два месеца ходене по мъките, докато уреди документацията, но чудото се случило точно навръх Коледа. “Заживяхме у дома, когато беше на 10 месеца. Ще ви излъжа, ако ви кажа, че не ме беше страх. Страх ме беше от всичко – от промяната, от неизвестното, от отговорността. Но винаги, когато ме е страх, си казвам – добре, това, от което те е страх, е ясно. Дай да видим сега, ако беше пълна с любов, а не със страх, какво щеше да направиш. И така продължавам напред. Синът ми ще научи историята си, когато усетя, че е готов да я чуе. Ще бъде възпитан в уважение към биологичната си майка. И ще расте свободен от предразсъдъци. Моята работа е да му дам корени и криле. Да не му скърша неговите кръгове на живота и да му помогна сам да си ги открие. И възнамерявам да свърша това с много любов и търпение", споделя Сачева през 2016 г., когато разказва публично историята си на родител, за да подкрепи хората, които се борят да станат осиновители. В момента в грижите за Виктор ѝ помага нейната майка, тъй като работата ѝ е много натоварена. Малцина знаят, че тя започва работа в социалното министерство още на 21 години. Бойко Борисов я връща там, давайки ѝ ключа от министерския кабинет в края на 2019 г. Иначе днешният социален министър има безупречно CV – дипломи за социална педагогика, управление на туризма, здравен мениджмънт, магистратура по връзки с обществеността. Не липсват курсове по политически и социален маркетинг, управление на социалното подпомагане и услуги, управление на риска. За момента синът ѝ, който понякога я придружавал на работа и с усърдие слагал печати, не искал да следва пътя ѝ. Първо мечтаел да е лекар, после пожарникар, а сега – супергерой, пише "Ретро".

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Десподов: Далеч съм от най-добрата си форма, напрежението е изцяло в тях

Крилото на Лудогорец Кирил Десподов говори по време на пресконференцията преди утрешния двубой от груповата фаза на Лига Европа срещу Антверп. "Далеч съм от най-добрата си форма. Знае се, че лятото нямах пълноценна подготовка. Тренирах кратко в Италия. Лека-полека започнах да навлизам във форма. Бях контузен 27 дни. Това също […]