Вижте най-бруталната пощенска кола в света

NetNews

В американския национален парк Йелоустоун работи може би най-бруталният пощенски микробус в света. Става дума за сериозно модифициран тежък пикап на базата на Ford F-550 Super Duty.

Според The ​​Drive в националния парк Йелоустоун, който се намира в американските щати Уайоминг, Монтана и Айдахо, доработен камион, базиран на огромния пикап Ford F-550 Super Duty, служи като пощенска кола.

Окачването му е напълно модифицирано, за да се подобри способността за бързо преминаване пред пресечени местности. Клиренсът му е увеличен с 203 милиметра, а стандартните оси са заменени с подсилени.

В допълнение, пикапът е оборудван с огромни "офроуд" гуми с размери 560/60 R22.5. Такива колела, изпъкнали далеч отвъд калниците, изискват и инсталирането на специални надкалникови арки-удължители. Предната броня също е различна.

Пощенският ван се задвижва от 6,7-литров V8 Power Stroke турбодизел с мощност 446 конски сили. Но защо националният парк Йелоустоун се нуждае от такова превозно средство с висока проходимост?

Факт е, че в парка, на чиято територия има езера, реки, каньони и пещери, има постоянни жители и когато пътищата в природния резерват са затворени през суровите зимни месеци, пощальоните доставят писма, преса и колети именно с този брутален Ford.

Всъдеходът доставя поща два пъти седмично, като всеки път пътува повече от 240 километра. По-голямата част от територията на парка е покрита с втвърдена лава, а на територията му се намират няколкостотин вида бозайници, птици, влечуги и риби.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Организира се протест пред посолството на САЩ

Движение „23 септември” организира протест пред посолството на САЩ на 4 юни. Причината – американски войници наглуха по грешка във фабрика за олио по време на учение. В съобщението им до медиите се казва: На 11 май тази година станахме свидетели на грубо потъпкване на националния суверенитет на Република България […]