„Вила Ямбол“ обра медалите на престижен френски конкурс, Kabile е най-награждаваната родна марка навън

NetNews

Общо 8 медала спечели “Вила Ямбол“ на един от най-престижните конкурси за вино Vinalies Internationales във Франция. Познатият производител се открои и с най-много златни отличия сред българските участници. Три от тях са за Kabile Сира Резерва, Vineyards Selection от Тополица и Vineyards Selection от Тенево. Два от тях са за вина от сортовете Сира.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!


„Щастливи сме от високата оценка на професионалистите в бранша – още повече, че златните медали са за традиционни френски сортове като Сира и Мерло, които те много добре познават и трудно ги впечатляват. А розето ни Kabile, което е със сребро, също е от Сира – един от най-популярните и харесвани сортове в последните години и у нас“, сподели Красимир Аврамов, изпълнителен директор на „Вила Ямбол“. Той посочи, че тези отличия са признание и като цяло за винарския бранш в България и нивото на професионалистите, които работят и създават прекрасни вина.


Останалите пет сребърни медала са за серията Kabile – Шардоне и Совиньон блан, розе, Мерло резерва, Мавруд и Каберне Совиньон и Каберне Совиньон резерва. Любопитен факт е, че марката Kabile е кръстена на едноименния античен тракийския град, който се намира само на няколко километра от винарната. Нещо повече – в знак на почит към традициите и наследството на региона производителят постави богинята Кибела на етикета на бутилката. С новата порция медали марката Kabile се утвърждава като най-награждаваната родна марка на междуанродни състезания.


Основен организатор на конкурса Vinalies Internationales е Съюзът на енолозите във Франция като дегустационните комисии се състоят от изтъкнати експерти в бранша, които диктуват тенденциите и залагат стандартите в световното винарство. Българските изби бяха отличени на него с общо 18 медала.

Източник: marica.bg

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Нова авиолиния от Бургас

Нискотарифната авиокомпания Blue Air пуска нова линия от Бургас до румънския град Клуж Напока. „Надявам се от това лято да посрещаме все повече румънски туристи в Бургас и по Южното Черноморие. При предварителните ни разговори компанията определи нашия град като стратегически пазар за Blue Air. Разчитам много на туристическия бранш, […]