ВКС ще заседава по протест на Румен Овчаров

NetNews

Върховният касационен съд ще заседава на 13 май по делото срещу Румен Овчаров, Анна Янева и Пламен Евтимов за умишлена безстопанственост, от която са настъпили значителни щети за „Мини – Бобов дол“.

През юни 2021 година Апелативен специализиран наказателен съд отмени присъда на Специализиран наказателен съд и вместо нея постанови нова, с която призна подсъдимия Румен Овчаров за виновен в извършване на умишлена безстопанственост, от която са настъпили значителни щети за „Мини Бобов дол“ в размер на 2 659 040,60 лв., като го оправда за разликата до 24 455 474,80 лв.

Предстоящото дело е образувано по протест и жалби на подсъдимите Овчаров и Евтимов и гражданският ищец „Мини – Бобов дол“ ЕАД (в несъстоятелност) срещу присъдата от юни миналата година.

С протеста се иска отмяна на присъдата и връщане на делото за ново разглеждане.

В жалбите на Румен Овчаров и Евтимов – изпълнителен директор и член на Съвета на директорите на „Мини Бобов дол“, се иска отмяна на присъдата и оправдаване на подсъдимите или отмяна и връщане на делото за ново разглеждане.

В жалбата на гражданския ищец се прави искане за изменяване на присъдата и уважаване на гражданските искове в пълен размер.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

ООН: Броят на бежанците от Украйна от началото на руската инвазия надхвърли 6 милиона души

Броят на бежанците от Украйна от началото на руската инвазия надхвърли 6 милиона. Това е най-тежката бежанска криза в Европа от края на Втората световна война, съобщи днес агенцията на ООН за бежанците, цитирана от Ройтерс. Руската инвазия, която започна на 24 февруари, предизвика масови бежански потоци, включително на 8 […]