„Вкусен Великден“ дари на Ямбол Гимназията по туризъм

NetNews

„Вкусен Великден“ бе изненадата, с която Професионалната гимназия по хранителни технологии и туризъм зарадва гражданите на Ямбол за предстоящия светъл християнски празник. По този повод възпитаници на училището приготвиха стотици мини козунаци, които дариха на всеки желаещ да опита вкусното изделие. Благотворителното събитие се проведе на 29 април пред Регионална библиотека „Георги Раковски“ в центъра на Ямбол.

Козунакът е сладък обреден хляб, който традиционно се приготвя за Великден. Той символизира тялото на Иисус Христос, така както боядисаните в червено яйца символизират кръвта му. Посланието, което отправя гимназията чрез тази инициатива е да се помнят и почитат българските традициите. Отговорната задача по приготвянето на великденските козунаци по всички правила на кулинарното изкуство бе поверена на малките сладкари на ПГХТТ от 8 и 9  клас,  специалност „Кетъринг“ и техните преподаватели.  Към тях се присъединиха членовете на училищния клуб „Философия на щастието”, подготвяйки специални послания към ямболлии, които те си вземаха за здраве и късмет.

Това е поредната благотворителна кампания на Гимназията по туризъм. По-рано през годината училището реализира инициативата „Да приготвим и дарим нещо вкусно и апетитно” като израз на подкрепа и благодарност към медиците на МБАЛ „Свети Панталеймон”. Училището проведе също така новогодишна и мартенска благотворителни кампании по проект „Обичам моето училище”. Събитията са израз на социалната ангажираност на Професионалната гимназия по хранителни технологии и туризъм и желанието на учениците и преподавателите да бъдат активни участници в обществото, в което учат, работят и живеят.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Porsche: Новите коли няма да се превърнат в смартфони

За никого не е тайна, че през последните години автомобилите съдържат повече компютърни технологии, отколкото някога сме си представили. В допълнение на това няколко производители на телефони вече се включват в автомобилната индустрия и това поражда някои въпроси. Ще успеят ли автомобилите да се превърнат в смартфони? На този въпрос […]