Владимир Величков пред ФАКТИ: Корнелия Нинова говори неистини за износа на оръжие

NetNews

Много трудно може един самолет да се разглоби и да бъде изнесен. По съвсем друг начин става износа им – влизат в други самолети и им се свалят крилата, но цял изтребител да бъде разглобен е много трудна работа. Ние имахме два-три, айде 5 самолета СУ-25, които летят, ако сме ги изнесли трябва да сме останали без изтребители. Това заяви пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ Владимир Величков, оръжеен експерт, оглавявал Комисията за износ на оръжие. Коментарът му бе по повод твърденията, че България е доставила разглобени самолети на Украйна.

При положение обаче, че няма абсолютно никакъв контрол от Комисията, която отговаря за износа на оръжия и се оглавява от министъра на икономиката, може да бъде изнесено всичко под предлог, че е само ремонтна дейност.

Няма как да се извърши реекспорт без одобрението на въпросната Комисия. Значи този който е председател на Комисията говори неистини, да не кажа другата думичка. За тези държави, които изброи Корнелия Нинова, ние за последните 20 години не може да съберем и 10 млн. долара износ, а сега какво се получава – един огромен приток на бойна техника и въоръжение, а реално те няма какво да купят от нас. Техните армии в момента се превъоръжават изцяло с натовски тип оръжия, категоричен бе Величков.

Ако разширим темата за Русия и видим каква е ситуацията в държавите, които са наложили санкции и в тези, които не са, ще установим, че санкциите всъщност наказват народа на наложилите ги държави, обясни експертът.

Целият разговор с Владимир Величков вижте във ВИДЕОТО.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Илон Мъск с коментар за съдебната битка между Джони Деп и Амбър Хърд (СНИМКА)

Докато всички са в трепетно очакване на развръзката по делото на Джони Деп и Амбър Хърд, по казуса най-накрая се изказа Илон Мъск. Припомняме, че актрисата имаше отношения с най-богатия човек на Земята малко след раздялата си с Карибския пират. Джони Деп дори твърди, че е имало застъпване между двете […]