Владимир Путин: Наказателните обвинения срещу Доналд Тръмп са политически мотивирани

NetNews

Президентът на Русия Владимир Путин заяви във вторник, че четирите отделни наказателни дела срещу бившия президент на САЩ Доналд Тръмп са политически мотивирани.

„Всичко, което се случва с Тръмп, е преследване на политически съперник по политически причини. Това е, което е. И това се прави пред обществеността на Съединените щати и на целия свят“, каза Путин на Източния икономически форум във Владивосток, съобщи държавната информационна агенция Риа Новости.

Путин каза, че делата срещу бившия американски президент показват „прогнилата американската политическа система, която не може да се преструва, че учи другите на демокрация“.

„Чуваме, че г-н Тръмп казва, че ще реши належащите проблеми за няколко дни, включително украинската криза. Е, това не може да не носи щастие. Това е добре“, добави Путин.

Но руският лидер каза, че лошите отношения на страната му със Съединените щати е малко вероятно да се променят значително, независимо кой ще стане следващият президент.

„Какво да очакваме от бъдещето, без значение кой е президентът, трудно ни е да кажем, но е малко вероятно нещо да се промени радикално“, каза Владимир Путин, твърдейки, че администрацията на Джо Байдън е насадила силно пристрастие към Русия и “ за тях ще бъде много трудно по някакъв начин да обърнат целия този кораб“ в другата посока. Русия също трябва да има президентски избори през 2024 г.

Тръмп, който беше подложен на проверка за личните си връзки с Русия по време на престоя си в Белия дом, през април стана първият президент или бивш президент на САЩ, срещу когото е повдигнато обвинение.

Оттогава той е обвинен в четири различни наказателни дела в САЩ за усилията му да отмени изборите през 2020 г. и намеса в изборите в щата Джорджия, но също така и за тайни плащания, които е направил на порно актриса, и за натрупване на класифицирана информация документи в личната си резиденция във Флорида.

В същите коментари Путин продължи да хвали милиардера предприемач Илон Мъск, когото описа като „активен, талантлив бизнесмен“ и „изключителен човек“. През последните дни Мъск беше подложен на критики за предполагаемото осуетяване на планирана украинска атака с дрон срещу окупирания от Русия Крим.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Училищата в Египет забраниха носенето на бурка

Египетското правителство забрани носенето на бурка (покривало, закриващо лицето) в училищата, съобщи онлайн изданието „Гълф нюз“. Учебната година в страната започва на 30 септември. Ресорният министър, Реда Хегази, посочи, че момичетата могат да носят забрадка, която покрива косите, като цветът ѝ отговаря на разпорежданията на съответните образователни управления. Родителите трябва […]