ВМРО възрази срещу посещението на Илхан Кючук в Скопие

NetNews

ВМРО възрази срещу посещението на Илхан Кючук в Скопие и обяви, че ще предложи Харта за Македония. Това каза от парламентарната трибуна доц. Милен Михов от ВМРО в декларация от името на група, предаде репортер на Агенция "Фокус".

"Тези дни в медиите излезе съобщение за посещението на евродепутата от ДПС Илхан Кючук в Скопие в качеството му на докладчик за напредъка на Република Северна Македония по пътя ѝ за ЕС. Кючук трябва да внесе доклад, който предстои да бъде гласуван в Комисията по външна политика на ЕС. На съвместна пресконференция с премиера Заев пратеникът на ДПС заяви, че двустранните въпроси трябва да се решават в двустранен формат. Политиците отговарят за политическите решения, а историята на историците. На същата пресконференция г-н Заев отбеляза, че ДПС е единствената партия в България, която защитава по-умерен курс към Скопие. Тези декларации на взаимна любов между представителите на турската етническа партия в България и наследниците на ягославските комунисти в Скопие, не могат да не породят тревога в българските патриоти", каза още Милен Михов.

Той попита какво означава, че двустранните въпроси трябва да се решават на двустранна основа. "Означава ли въпросът за така нареченото македонско малцинство в България е уреден в двустранна основа може да бъде повдигнат от Скопие в рамките на ЕС, ако той не е условие в процеса на присъединяване. Означава ли това, че РСМ може да повдигне въпроса за така наречената българска фашистка окупация през ВСВ в рамките на ЕС и да търси на тази основа обезщетения, позовавайки се на Парижкият мирен договор", попита още доц. Михов.

Той попита дали ДПС се отказва от декларацията на 44-ото Народно събрание.

Според Михов, посягайки към Македонския въпрос, ДПС навлизат в дълбоки води.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Откриха 17-годишното момиче от Нови пазар, изчезнало преди 7 дни

Намерена е 17-годишната Емилия Филева, обявена за издирване на 12 февруари, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Шумен. Момичето е открито при негови познати в Суворово. То ще бъде предадено в Центъра от семеен тип за настаняване на деца и младежи с увреждания в Нови пазар, който е напуснало на […]