ВМРО защитава националния ни интерес в РСМ с митинг предупреждение

NetNews

Протест, организиран от ВМРО в защита на българския национален интерес в Северна Македония, се провежда пред Министерски съвет. Цялото пространство около сградата е напълно блокирано за движение. Проявата е под надслов „Не предавай Македония“, съобщават от bTV.

„Това е митинг предупреждение. Имаме информация, че на 24 този месец правителството на Кирил Петков се готви да вдигне ветото за започване на преговори за членство на РС Македония в ЕС. Ако това стане, ние ще блокираме цялата държава“, каза Александър Сиди от ВМРО.

Той категорично осъди езика на омразата срещу България в западната ни съседка.

Според почетния председател на ВМРО д-р Красимир Каракачанов Кирил Петков се надява с гласовете на ПП, ДБ и ДПС ветото над Скопие да падне.

„Петков може би е най-неуспешния и най-смешния премиер на България, но пък най-добре възползващия се от конюнктурата. Той се държи като обслужващ персонал, не като премиер на суверенна държава“, смята още Каракачанов .

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Руски заместник-външен министър е обсъдил двустранни въпроси с посланика на САЩ

Руският заместник-външен министър Сергей Рябков и американският посланик в Москва Джон Съливан са обсъдили днес на среща въпроси на двустранните отношения, съобщи руското външно министерство, цитирано от Ройтерс. „Заместник-външният министър на Руската федерация Рябков се срещна с посланика на САЩ в Москва Съливан. Обсъдени са редица въпроси от двустранния дневен […]