ВМРО-Народна: Македонските българи се чувстват застрашени

NetNews

ВМРО-Народна е загрижена поради обясненията, които идват от съседна България с цел да се оправдае "катастрофалната стъпка с поставянето на вето на европейската перспектива на Македония", пише скопският вестник "Нова Македония". В серията ирационални обяснения, пристигна най-новото обяснение на българското външно министерство, че със зелена светлина за интеграцията на Скопие в ЕС ще се извърши предателство към онези 88 450 граждани на Северна Македония, които имат българско гражданство, се посочва в партийно съобщение.

В същото време ВМРО-Народна, която в своите редици има голям брой граждани, които, освен че притежават българско гражданство, се определят и като македонски българи, смята, че фактите говорят тъкмо обратното, пише скопският вестник, цитирайки съобщение на ВМРО-Народна, основана от Любчо Георгиевски.

Докато трае този спор, нито един македонски гражданин, който притежава български паспорт, който се декларира като македонски българин или пък просто е декларирал приятелство към България, не е казал нито една позитивна дума за българското вето – напротив, всички те се чувстват застрашени, че тази "недалновидна политика, която идва от България, застрашава бъдещото на техните семейства и техните близки", се казва в партийно съобщение, пише вестник "Нова Македония".

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ухажвайки десните, Радев може да загуби левите

"Все пак между БСП и президента Румен Радев няма някакви особени различия в позициите им. Различие има в това, че държавният глава търси одобрението и на т.нар. градска десница", каза в "Политически НЕкоректно" журналистът Иван Гарелов. Той предположи, че когато дойде времето за президентските избори, противоречията между левицата и президента […]