ВМРО решава днес за съвместно явяване на изборите с НФСБ

NetNews

Тричленен състав на Върховния административен съд отмени решението на ЦИК от 28 януари, с което бяха извършени промени в състава на коалиция "Обединени патриоти – НФСБ, "Атака" и ВМРО".

"Името "Обединени патриоти" е създадено като коалиция за мандата на 44-то Народно събрание. Във вътрешния правилник на коалицията има записани условия, че ако една от партиите реши да напусне, коалицията остава със същото име. Чисто юридически казус е", коментира депутатът от ВМРО д-р Калин Поповски в "Денят ON AIR".

Преди дни стана ясно, че ЦИК е променила състава и наименованието на коалицията, като е заличила партията на Волен Сидеров от нея. Така коалицията стана "Обединени патриоти – НФСБ и ВМРО".

От "Атака" определиха решението като "незаконна стъпка", с която лишават партията от членове в секционни и районни комисии. Така се стигна до жалба в съда.

По думите на д-р Поповски от ВМРО очакват решението на ВАС и след това ще се консултират с юристи дали името ще бъде сменено.

Той допълни, че днес е последният ден, в който ВМРО ще реши дали ще се яви на парламентарните избори съвместно с НФСБ.

"Има "за" и "против" и в двете посоки. В настоящия леко тревожен политически момент, както казват социолозите, да не правим резки движения", каза Поповски пред Bulgaria ON AIR.

Той коментира и как ще се проведат изборите по време на пандемията.

"Остават 2 месеца. Дали ще има трета вълна, каква ще бъде тя – това са непредвидими неща. Надявам се, че до трети пик няма да се стигне. Първо, немалка част от населението е прекарало тази инфекция. Другото – напредва ваксинацията. Вече имаме над 30 хил. ваксинирани", заяви депутатът от ВМРО.

Според него нито правителството, нито парламентът може да бъдат упреквани, че ваксинацията е забавена.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Премиери на нови български филми

„Житие“ е последният проект на уважавания български режисьор и сценарист Красимир Крумов – Грец, който той започва непосредствено преди края на жизнения си път, предава actualno.com. Филмът разказва за тринадесетгодишният Иво, който след смъртта на майка си развива свръхчувствителност в добавка към богатото си въображение и трудния си характер. Той […]