Водещ лекар от Пловдив загуби битката с COVID-19, лекувал се сам

NetNews

Пловдив загуби един от най-уважаваните в града лекари. Д-р Кирил Еленски не е успял да се пребори с коронавируса. Един от пациентите му – издателят Манол Пейков, разказа, че ден преди да почине е помолил за апарат за обдишване, за да се лекува вкъщи, предаде bTV.

Ние имахме, защото преди години го купихме за баща ми, каза Пейков. За него доктор Еленски е бил като част от семейството. Той го определи като човек с огромен и житейски, и професионален опит, отдаден на професията и на хората. Той се отнасяше с разбиране към нас и беше като психолог, споделя още дългогодишният пациент на уважавания лекар.

Доктор Еленски беше част от ръководството на БЛС. Той е роден през 1958 година в Пловдив. През 1985 година завършва Медицинския университет със специалности "Вътрешни болести" и "Обща медицина". Има и магистърска степен по макроикономика от Пловдивския университет. Започва кариерата си в Карлово, където работи 13 години като участъков лекар, завеждащ вътрешно отделение и зам.-директор на общинската болница.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Нови спецверсии на УРАЛ ще търсят паднали ракети

Федералната космическа агенция на Русия ("Роскосмос") е получила три нови специализирани камиона УРАЛ за издирване и евакуация на ракети и части от тях, паднали в района на космодрума "Байконур", съобщава Уралският автомобилен завод. Машините са построени в сътрудничество с компанията ГИРД – един от най-големите производители на специализирана техника и […]