Военен експерт посочи откъде е дошъл дронът с бомбата

NetNews

Опасно е, но е трудно да бъде коментирано това нещо. Редно е да се извикат специалисти, които да обезвредят апарата. Това коментира Васил Данов, военен експерт, в ефира на Нова телевизия по повод открития дрон с предполагаемо взривно устройство на брега на Тюленово.

„Това, което виждам, най-вероятно е дошло от бойните действия в Украйна. Вероятно е украински опит за атака по Кримския полуостров”, допълни той.

По думите му бомбата е твърде малка, за да се използва срещу бойни кораби, по-скоро е била предназначена за атака по хора.

„Идва от далеч, но колко го е носила водата – никой не може да каже”, каза още той.

„Предполагам, че трябва да се активира по начин, по който е замислено, за да нанесе поражения. Ако е блъскано в морето, досега щеше да избухне.”

„Има радари за наблюдение на морската повърхност, но те не следят всеки метър от морето, така че е трудно да се открият подобни обекти”, допълни експертът.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Страхотен рекорд в овчарския скок

Олимпийският шампион в овчарския скок Арманд Дуплантис показа извънземни умения. Той постави нов световен рекорд на състезание от Диамантената Лига в Юджийн, САЩ. 23-годишният швед преодоля 6.23 метра. Той е сред емблемите на леката атлетика. Дуплантис спечели третия си пореден диамантен трофей. Източник fakti.bg.