Военните назначиха временно правителство

NetNews

Преходния военен съвет в Чад назначи временно правителство, в което влизат 40 души. По-рано съветът обяви, че министър-председател ще бъде Албер Пахим Пахими Падаке, който е заемал същия пост от февруари 2016 г. до май 2018 г.

На 20 април държавната телевизия обяви, че Идрис Деби Итно, който беше начело на Чад над 30 години, е загинал по време на бой с представители на „Фронта за промени и съгласие в Чад“. Веднага беше сформиран преходен военен съвет от 15 висши офицери, оглавен от сина на президента Мохамед Идрис Деби. Също така беше разпуснат парламентът и правителството. Военните обявиха, че преходният период в Чад ще продължи 18 месеца и ще завърши с провеждането на демократични избори, които да обновят държавните структури.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Държава съкрати 90% от туроператорите

Загуби в размер на най-малко 330 млн. USD претърпява секторът на туроператорите в Кувейт. „Кризата в сегмента се изостря, а ситуацията продължава да се влошава“, каза Абдул Рахман ал Харафи, член на Съвета на директорите на Федерацията на туристическите компании (Federation of Tourism and Travel Offices). От Федерацията са изчислили, […]