Военни игри! Руски изтребители разиграха отблъскване на въздушна атака в Балтийско море

NetNews

Руски изтребители Су-27 са участвали в учения за отблъскване на симулативен въздушен удар по руския ексклав Калининград, съобщават „Ройтерс“ и „Интерфакс“.

Ученията са се провели два дни, след като Финландия обяви, че възнамерява да кандидатства за присъединяване към НАТО, като се очаква Швеция да последва примера на скандинавската си съседка. Това ще доведе до разширяване на западния военен алианс, което руският президент Владимир Путин имаше за цел да предотврати.

Пресслужбата на руския Балтийски флот съобщи, че изтребители Су-27 са „унищожили“ самолетите на симулирания противник по време на ученията.

Според доклада в ученията са участвали над десет екипажа на Су-27 на Балтийския флот.

По-рано днес Москва предупреди, че ще предприеме адекватни предпазни мерки, ако НАТО разположи ядрени сили и инфраструктура по-близо до границата на Русия.

Руският заместник-министър на външните работи Александър Грушко посочи, че Русия няма враждебни намерения към Финландия и Швеция и не вижда „реални“ причини тези две страни да се присъединят към НАТО.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Зрители гневни на „Ергенът“: Виктор е безхарактерен пъзльо

„Виктор е безхарактерен пъзльо“. В това са категорични зрителите на „Ергенът“, които са бесни, че след вчерашния епизод той остави в шоуто рускинята Виктория, която се държа безобразно. Инфлуенсърката до този момент тровеше Александра, наричаше я „злото“, настройваше всички жени в къщата срещу нея и се гавреше с психоложката. Вчера […]