Военни самолети на Южна Корея и САЩ проведоха бомбардировъчни учения

NetNews

Военни самолети на Южна Корея и САЩ проведоха съвместни бомбардировъчни учения, съобщава „Ройтерс“.

Военните маневри са в отговор на поредния ракетен тест на Северна Корея, цитира news.bg.

По данни на Обединения комитет на началник-щабовете на Южна Корея в ученията са участвали четири южнокорейски изтребителя F-15K и американски изтребители F-16. Един от самолетите F-15K е извършил прецизна бомбардировъчна маневра, изстрелвайки съвместни боеприпаси за директна атака (JDAM) по виртуална цел на полигон на остров Джикдо.

Сеул отбелязва, че чрез комбинирания полет Южна Корея и Съединените щати „демонстрираха волята си да отговорят строго на всякакви заплахи от Севера, както и способностите си да нанесат прецизен удар още в началото на провокациите“.

От своя страна, председателят на Европейския съвет Шарл Мишел осъди ракетното изпитание на Пхенян като „неоправдана агресия и грубо нарушение на международното право“.

Категорично осъждам умишления опит на Северна Корея да застраши сигурността в региона чрез изстрелване на балистична ракета над Япония, написа той в Туитър.

По-рано днес КНДР изстреля ракета, която прелетя над територията на Япония за първи път от 2017 г. насам. Беше подобрен рекордът за най-голямо хоризонтално разстояние, достигано някога от севернокорейска ракета със среден или по-голям обсег.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Защо електромобилите все още са лукс през зимата

Има редица причини, поради които електрическите автомобили все още са лукс в хладен климат. На първо място, те консумират повече енергия, когато стоят на едно място. Те също така консумират много енергия за ускоряване, когато е по-студено. Електрическите превозни средства се смятат за по-ефективни от конвенционалните, защото те не отделят […]