Войната в Украйна: Киев се готви за „трудна битка на Изток“

NetNews

Зеленски призова Запада да наложи пълно ембарго върху руските енергийни продукти и да снабди Украйна с допълнителни оръжия. Той каза, че използването на сила от Русия е „катастрофа, която неизбежно ще удари всички“.

Украинският президент каза още, че Украйна е готова за тежка битка, тъй като руските сили се струпват в източната част на страната. Но добави: „Ние вярваме в тази битка и нашата победа. Ние сме готови едновременно да се бием и да търсим дипломатически начини да сложим край на тази война“.

Украинският преговарящ Михаил Подоляк добавя, че президентът Зеленски и руският президент Владимир Путин няма да се срещнат, докато Русия не бъде победена на Изток, в ключови „битки, в това число в Донбас“.“Украинская правда“ го цитира с думите, че не може просто да се говори за възможността за среща на ниво президенти след две или три седмици, без да се вземат предвид сблъсъците на терен.

„Украйна вече е готова за тези битки, Украйна трябва да победи в тези битки, включително в Донбас, след това Украйна ще получи по-съществена преговорна позиция, с която може да диктува определени условия. След това президентите ще се срещнат. Това може да отнеме две седмици, може и три“, казва Подоляк. И добавя, че Киев плаща за победата много висока цена, губи хора и инфраструктура, „но искам всички да разберат: Русия трябва да се избави от имперските си илюзии и Украйна е единствената държава в света, която прави това“.

9 април

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Петков отсече след отказването на Гюров: Няма да подкрепим Каримански

Снимка: БГНЕС Андрей Гюров не може да си позволи да участва в избор, който поради разцепление в управляващата коалиция, ще бъде решен от ГЕРБ и ДПС. Това заяви министър-председателят Кирил Петков в изявление в Министерския съвет по повод оттеглянето на кандидатурата на ПП за нов шеф на БНБ. „Продължаваме промяната” […]