Володимир Зеленски: В интерес на Русия е да разпали война в Близкия изток

NetNews

Украинският президент Володимир Зеленски каза днес в ежедневното си видеообръщение, че е в интерес на Русия да разпали война в Близкия изток, за да отслаби глобалното единство, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

„Въз основа на наличната информация – много достоверна информация – е в интерес на Русия да разпали война в Близкия изток, за да създаде нов източник на болка и страдание, който би отслабил глобалното единство, би посял разделение и би помогнал на Москва да подкопае свободата в Европа“, каза Зеленски.

Украинският президент посочи, че руските пропагандатори „злорадстват“ относно събитията и че Иран, когото той описа като съюзник на Москва, открито подкрепя онези, които атакуваха Израел.

„Всичко това представлява много по-голяма заплаха, отколкото светът в момента може да си представи“, каза Зеленски.

„И ние знаем как да се справим с тази заплаха. Подготвяме необходимите мерки. Най-важното, застъпваме се за необходимостта от максимално глобално единство“, допълни украинският президент.

Зеленски в телефонен разговор вчера с израелския премиер Бенямин Нетаняху каза, че Украйна е „солидарна с Израел, който е обект на безсрамна и широкомащабна атака“.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Внезапната война в Израел и ивицата Газа обърква дипломатическите и политическите сметки в региона

Вчерашната офанзива на палестинските бойци срещу Израел – може би най-смъртоносната и най-мащабната досега – ще промени драстично дипломатическите и политическите сметки в Близкия изток и ще лиши Вашингтон от всички лостове за влияние върху Израел, твърдят дипломати и анализатори. Почти сигурно е, че Израел ще отвърне с пълномащабно фронтално […]