Володимир Зеленски: 12 страни подкрепиха декларацията на Г-7 за гаранции за сигурност за Украйна

NetNews

12 страни се присъединиха към декларацията на Групата от Седемте (Г-7) за гаранции за сигурност на Украйна. Това беше заявено от президента на Украйна Володимир Зеленски по време на среща с чуждестранни дипломатически институции. Страните, които вече са се присъединили към декларацията, са Белгия, Дания, Ирландия, Исландия, Испания, Норвегия, Нидерландия, Португалия, Румъния, Финландия, Чехия и Швеция.

Зеленски обяви, че през втората половина на годината пакетът от гаранции за сигурност за Украйна ще стане доста конкретен. Следва да започнат двустранни споразумения с партньорите, като САЩ са първата страна, с която Украйна ще работи по тези въпроси, цитира „Фокус“.

Тази инициатива на Г-7 и подкрепата за Украйна е резултат от напрежението в региона след руската агресия и по-специално, от конфликта в Източна Украйна и анексията на Крим през 2014 година.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Манчестър Сити чупи рекорда за най-скъп защитник в историята на световния футбол

Спечелилият требъл през миналия сезон Манчестър Сити е съгласувал детайлите за трансфера на Йошко Гвардиол, пише журналистът Фабрицио Романо. Според информацията „гражданите“ ще платят на досегашния клуб на играча РБ Лайпциг 90 милиона евро, което ще направи 21-годишния хърватин най-скъп защитник в историята на световния футбол. Гвардиол е в Лайпциг […]