Времето продължава да се затопля

NetNews

На фона на твърде хладното утро в много райони от югозападна България, за пореден ден в следобедните часове настъпи чувствително затопляне. Минималната температура сутринта в София беше едва 8°, максималната днес е 26°. Най-топло беше във Видин – 32°.

Без съществена промяна ще се задържи времето и утре, с максимални температури от 27° до 32° и с още повече райони с предимно слънчево време. В по-голямата част от страната ще е почти тихо, само в източните части ще духа слаб североизточен вятър.

По-често значителна ще се задържи облачността и утре над южното крайбрежие, докато над северното ще има повече слънчеви часове. Ще духа слаб североизточен вятър.

Максималните температури ще са от 24° до 28°. Температурата на морската вода е около 23°. Вълнението на морето ще бъде слабо.

Продължава затоплянето и в планините. Чудесни условия за туризъм с максимални температури в курортите от 14° на Алеко, 20° в Боровец и Пампорово до 24° в Банско.

Ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността в следобедните часове. Ще духа умерен вятър от север-североизток.

Затопляне предстои и навсякъде на Балканите. Там, както и в повечето страни от Централна Европа, ще е предимно слънчево, на места в Полша със сутрешни мъгли. Облачно, дъждовно и ветровито ще бъде времето на Пиренейския полуостров, на места валежите ще са значителни. Ще вали и на много места на Британските острови и във Франция, също и в Европейска Русия.

А у нас и в сряда ще се задържи предимно слънчево, с вероятност за превалявания и гръмотевици след обяд в източните и планинските части от страната. В четвъртък максималните температури в много райони ще надхвърлят 30°, осезаемо по-ниски ще се задържат по Черноморието – до 23°-25°. Валежи и гръмотевици се очакват в петък – само на отделни места, главно в Северна България, а в събота – в Западна България и по Черноморието. Вятърът ще се ориентира от северозапад, по-късно и ще се усили и с него ще започне понижение на температурите.

Това е прогнозата за времето. Приятна вечер!

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ботев (Пловдив) вгорчи дебюта на Чиликов начело на Арда

Отборът на Ботев (Пловдив) постигна много важна победа при домакинството си на Арда в последен мач от 7-ия кръг на efbet Лига. Тимът на Азрудин Валентич се наложи с 2:1, въпреки че повече от половин час игра с човек по-малко на терена. В продължението на срещата силите на терена бяха […]