Всеки има право на протест, но без да се стига до ескалация

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Протестът срещу „зеления сертификат“, който се проведе пред сградата на Народното събрание в София, стана главна тема за днешния ден.

„Това е първият голям протест за новото управление на държавата. Всеки има право на протест стига да не се достига до така ескалация на напрежението и да има пострадали. Диалогът е ключът към решаването на всеки един проблем“, заяви депутатът от БСП Борислав Гуцанов в студиото на „Денят ON AIR“.

Според него в рамките на един мандат много неща могат да бъдат променени, но съществената промяна не може да стане за толкова малко време.

„На този етап има диалог в Народното събрание, имаше го и по време на подготовката на споразумението. Коалиционната култура е нещо, което тепърва научаваме, но това е правилният път“, посочи гостът.

„Аз бих дал висока оценка на това как се справя БСП в тази коалиция и смятам, че мораториумът беше едно много добро решение. Това беше единственото спасение, за да могат хората да понесат тези цени“, каза депутатът от БСП Борислав Гуцанов пред Bulgaria ON AIR.  

И заключи, че ще изготвят нужните компенсаторни механизми по време на този мораториум.

Гледайте целия разговор във видеото.

Източник: https://dnes.bg

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

В Швеция затягат мерките, за да овладеят Омикрон

Снимка: архив, БГНЕС Нови, по-строги ограничения, целящи да се овладее разпространението на коронавируса, влязоха в сила в Швеция днес, предаде ДПА. Баровете и ресторантите, които имат лиценз за продажба на алкохол, отсега нататък ще трябва да затварят в 23 ч., а групите, посещаващи подобни заведения, не може да са по-големи […]