Все повече българи не могат да изплатят дълговете си

NetNews

Средният размер на дълговете, които домакинствата не могат да обслужват, е около 2200 лева, обявиха от една от големите компании за събиране на задължения у нас. Най-много дългове се трупат в големите градове и в Северозападния регион.

Вторият локдаун, въведен в страната само преди месец, наложи ново ограничаване на плащанията на задълженията към банки, телекомуникационни компании и бързи кредити.

Хората, които твърдят, че не могат да плащат, са нараснали два пъти, каза пред БНР Лилия Димитрова от Асоциацията на колекторските агенции. Тя смята, че процентът ще расте още:

"Не съм убедена каква част от хората наистина не могат да плащат, честно казано, или се използва за оправдание, но със сигурност трябва да отбележим, че много хора загубиха работата си, много хора бяха пуснати в неплатен отпуск, съкратени, съответно са на Бюрото по труда".

За първи път на картата на градовете с домакинствата с най-много задължения се появява Плевен. Остават и големите градове на страната, сподели още Димитрова пред Българското национално радио.

"София е с най-голям относителен дял. Също Северозападна България и големите градове. Не са се променили цифрите на средния размер на дълга, защото обикновено това са потребителски необезпечени кредити".

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Продават студио "Метро Голдуин Майер"

Филмовата компания MGM Holdings обяви, че пуска в продажба филмовото студио "Метро Голдуин Майер" (Metro-Goldwyn-Mayer), информира The Wall Street Journal. Вестникът уточнява, че компанията е задействала процеса на продажба в сътрудничество с инвестиционните банки Morgan Stanley и LionTree LLC. Експертите оценяват създаденото през април 1924 г. легендарно филмомо студио на […]