Всички молби по спряна програма са разгледани

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Всичките 1417 подадени молби от инвеститори по програмата „Златна виза“ до 1 ноември 2020 г., когато тя беше спряна, са разгледани от властите и правителството е информирало Европейския съюз за това.

През ноември миналата година програмата за инвестиции беше отменена, след редица негативни разкрития свързани с нея. Към момента на спирането ѝ обаче имаше 1417 неразгледани молби.

По време на семинар за развитието на земите в страната министърът на вътрешните работи на Кипър Никос Нурис, заяви че въпросните молби са били обработени. Самите лица, подали молби, все още не са уведомени, тъй като документите все още се намират в Прокуратурата на страната.

Правителството беше принудено да действа внимателно, след като Брюксел заяви за решението си, че не одобрява продължаващата обработка на молбите, след спиране на инвестиционната програма.

В заявление, публикувано още през юни, Европейската комисия заяви, че възнамерява да предприеме по-нататъшни крачки чрез съдебни процедури срещу Кипър и Малта за прилаганите от тях програми “Златна виза“.

Тогава Комисията даде двумесечен срок на Кипър, за да приеме необходимите мерки, включително да издаде паспорти на всички инвеститори, които не са успели да ги получат.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Вижте как крадци използват игровa конзолa, за да отключат коли за секунди (ВИДЕО)

Полицията във Великобритания арестува трима мъже след като откраднаха 5 SUV-та Mitsubishi Outlander през летните месеци на тази година. Тримата извършители са на възраст между 29 и 33 години, а видеозапис показва как точно са действали апашите. Видеото, споделено от BBC показва и устройството с което крадците са отключвали автомобилите, […]