Втора бустерна доза за всички през есента се предвижда в Гърция

NetNews

Втора бустерна доза за всички през есента се предвижда в Гърция, съобщава гръцката телевизия „Антена“, цитирайки заместник-министъра на здравеопазването Мина Гага, предаде БТА.

По думите ѝ през есента и зимата по всяка вероятност ще се наложа поставянето на четвърта доза от ваксината срещу COVID-19, както и ваксинацията срещу грип за всички граждани. Тогава ще бъде обсъдена и необходимостта от въвеждането на нови мерки. През миналата седмица експертната комисия към здравното министерство предложи, а правителството прие разхлабване на мерките срещу разпространение на COVID-19. От 1 май не е необходимо представянето на здравен сертификат за ваксинация и преболедуване за посещаване на закрити помещения и при влизане на територията на страната.

Решено беше поне до края на май да остане задължително носенето на маски в закрити помещения. При връщането си утре в училище след Великденската ваканция учениците ще трябва да носят маски в затворени и открити помещения, където има струпване на хора. Гага посочва, че ваксинационното покритие е добро и здравните власти не се опасяват от бум в новозаразените от COVID-19 след като училищата бъдат отворени. На 1 май бяха регистрирани 4701 нови случая на COVID-19, предаде радио „Скай“. Смъртните случаи, свързани с вируса, са били 22, а 238 са пациентите в интензивните отделения на болниците.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Повече от 11 500 души бяха транспортирани от Украйна в Русия вчера

Повече от 11 500 души, включително 1 847 деца, бяха транспортирани от Украйна в Русия в понеделник без участието на властите в Киев, съобщи руското министерство на отбраната, предаде Агенция Ройтерс. Това число включва евакуации от подкрепяните от Русия отцепили се региони на Украйна, така наречените Донецка и Луганска народни […]