Втори месец опожареното Долно село чака парична помощ – единствено едно семейство е получило 500 лв.

NetNews

Едва едно семейство от кюстендилското Долно село е получило помощ от общината след пожара в селото в началото на август, който изпепели десетки сгради и стотици декари гора и ниви, съобщи БНР. Хората се надяват да вземат еднократни суми от 375 лева от Агенцията за социално подпомагане, съобщи кметският наместник Лозан Тасков.

Комисия вече е описала засегнатите имоти, но само за три от тях има издаден нотариален акт.

Собствениците още не могат да достигнат до имотите си – пътищата все още не са изчистени от руините и отломките и падналите къщи, казва кметът Лозан Тасков. Изпепелени са 32 къщи, над 50 други постройки, стотици декари дворове, гора, ливади, пасища. Хората чакат обезщетение вече втори месец.

Само на едно от пострадалите семейства е помогнато с 500 лева от Общината, останалите се надяват на поне еднократна помощ от служба "Социално подпомагане".

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Kolichka.bg е новият онлайн супермаркет у нас

Kolichka.bg е новата платформа за търговия с хранителни продукти и бързооборотни стоки в България. Платформата е част от най-голямата група за електронна търговия в Централна и Източна Европа – Mall Group, реализирала повече от 11 млн. поръчки през 2020 г. Сайтът предлага на своите клиенти разнообразие от над 11 000 […]