„Възраждане“ , след като ВАС върна машините: Противоречието в позициите е поредният симптом за разпад на държавността

NetNews

Върховният административен съд се произнесе по казуса с машините за вота. Окончателното решение на съдиите е, че още на втория тур на местните избори в неделя ще можем да гласуваме и с машини, като се отменя решението на ЦИК, съобщават от Нова телевизия.

От „Възраждане” излязоха с позиция във връзка решението на ВАС: „Оттук насетне българският гражданин трябва да избира на кого да вярва. На ДАНС, които казват, че машините са манипулирани, или на ВАС, които казват, че не са. Противоречието в позициите е поредният симптом за разпад на държавността”, посочват от партията.

Коментар на решението във Фейсбук направи и депутатът от БСП Кристиан Вигенин. Той обяснява, че върховенството на закона е в основата на всяка успешна демократична държава. „Върховният административен съд отмени решението на ЦИК за недопускане на машинно гласуване. Аз в неделя ще гласувам на машина, защото отпечатаната бюлетина не може да бъде направена недействителна, нито подменена”, пише той.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Бенямин Нетаняху: Няма да се предадем на "Хамас", ударите по Газа продължават

Израелският премиер Бенямин Нетаняху днес заяви, че Израел няма да се съгласи на прекратяване на огъня с „Хамас“ в ивицата Газа и ще придвижи напред плановете си да унищожи групировката, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. Нетаняху каза, че във всички войни има непреднамерени цивилни жертви и израелският щурм на Газа, […]