Възрастен въоръжен мъж е арестуван край Капитолия в САЩ

NetNews

80-годишен мъж от Джорджия, паркирал неразрешено на територията на Капитолия във Вашингтон, заявявайки, че иска да предаде документи във Върховния съд, е бил арестуван, след като в микробуса му са били открити три пистолета, съобщиха от полицията, цитирани от Ройтерс.

Тони Пейн от Тънъл Хил, Джорджия, беше задържан по три обвинения, свързани с оръжия, се казва в писмено изявление на полицията на Капитолия на САЩ.

Двама пътници в микробуса са били задържани, но не са арестувани.

Полицейските служители на Капитолия са забелязали белия микробус, паркиран неправилно близо до сградата на Върховния съд на САЩ. Когато са го приближили, тримата пътници са заявили, че са дошли да предадат документи във Върховния съд.

Пейн казал на служителите, че има оръжия в микробуса и при претърсване са открити два пистолета и пушка, заедно с тръба и контейнери, каза полицията на Капитолия.

Полицията на Капитолия обясни, че десетки хора биват арестувани всяка година за внасяне на оръжие на територията на Капитолия.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Първан Симеонов: Играта на партиите е кой да излезе най-малко виновен

„Тъжното е, че много хора ще се разочароват от парламентаризма в тази ситуация.“ Това коментира пред БНР политологът Първан Симеонов, изпълнителен директор на „Галъп интернешънъл болкан“. Той анализира блокиралия избор на председател на парламента. „Това има две страни. Много хора приемат случващото се за нещо страховито, а то не е. […]