Възрастна жена даде 23 000 лв. на измамници

NetNews

Жена на 86-годишна възраст е била измамена в Димитровград, съобщиха от МВР. Вчера в 10.50 часа тя е подала сигнал в Районното управление, като е заявила, че в 9.40 часа на стационарния телефон ѝ позвънил мъж, представил се за полицай.

Той ѝ обяснил, че за да бъдат заловени телефонни измамници, тя ще трябва да съдейства, като за целта приготви пари, които после ще бъдат върнати. Жената имала 23 000 лева, които сложила в полиетиленова чанта и ги предала на мъж, чакащ я пред входната ѝ врата на жилището на улица „Иванка Ботева“.

Тя описала посредника като висок 1,70 м, облечен в светлоотразителна жилетка. След час възрастната жена разбрала, че е измамена, и известила органите на реда. Работата по образуваното досъдебно производство продължава, допълват от полицията.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Земетресение разтърси столицата на Перу

Земетресение с магнитуд 5,5 разтърси Лима и околностите ѝ в четвъртък, предизвиквайки паника сред много местни жители. За сега няма съобщения за щети или пострадали, съобщи Националният сеизмологичен център, предаде БНР. Трусът е регистриран в 16:55 ч. местно време (2155 GMT), с епицентър на 30 км западно от Чилка, крайбрежен […]