Вълци нападат ферми във Варненско, убиват животни

NetNews

Вълци нападат ферми във Варненско и удушават животните в стопанствата. За това сигнализираха зрители на Bulgaria ON AIR, които безуспешно се опитват да решат проблема.

Семейството на Златина Георгиева отглежда крави и телета в село Изворско. На 25 декември жената открила няколко мъртви животни.

„По Коледа се случи за първи път. До днес имам удушени 5 телета на възраст около една година“, сподели тя.  

Златина разказва, че вълкът прескача електропастирите, подгонва телетата и удушава това, което успее да хване. Семейството е потърсило съдействие от кмета на селото, а той – от ловната дружинка.  

„Разговарях с ловната дружинка. Казаха, че тази седмица ще получат разрешение за отстрел на хищници, и ако се направи една хайка, за 2-3 дни ще се реши проблемът“, каза кметът на Изворско Иван Иванов.

В съседните села също има подобни случаи. Фермерите настояват за съдействие и се надяват вълците да не започнат да нападат и хора.

Вижте повече в репортажа на Bulgaria ON AIR

Източник: https://dnes.bg

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Отнеха лиценза на агенция "Беса Транс"

Снимка: БГНЕС Лицензът на туристическата агенция „Беса Транс“ е отнет, съобщи министърът на икономиката на Република Северна Македония Крешник Бектеши, съобщават македонските медии. Директорът на държавния инспекторат на транспорта Руфат Хусеини заяви за ТВ 24, че инспекцията не е успяла да извърши извънредна проверка в агенцията, която превозваше пътниците в […]