Външният министър на Украйна благодари на Германия за изпратените оръжия

NetNews

Външният министър на Украйна Денис Шмигал изрази днес пред гостуващия в Киев председател на германския Християндемократически съюз Фридрих Мерц благодарността на своята страна за доставеното от Германия оръжие, предаде ДПА.

„Подчертано беше колко важно е да бъдат засилени санкциите [срещу Русия] и да бъде подкрепен статутът на Украйна като кандидат за членство в ЕС“, написа Шмигал в „Туитър“ след срещата. Мерц, който оглавява най-голямата опозиционна партия в Бундестага, имаше „изключително“ ползотворен разговор с украинския президент Володимир Зеленски, каза говорител на германския политик.

ТАСС отбелязва, че Мерц е посетил и град Ирпин в Киевската област, където е казал, че Германия ще продължи да помага за възстановяването на Украйна, включително на Ирпин.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Важните новини във ФАКТИ на 03.05.2022 г.

Кирил Петков: Няма да се поддадем на газовия шантаж на Русия България няма да се поддаде на газовия шантаж от Русия. Това заяви премиерът на България Кирил Петков. Сашо Диков обяви: Влизам в битката за шеф на БНТ, това ще е тест за новата власт Кошлуков е зависим човек. Той […]