Върнаха в ареста заплашилия с убийство Ива Митева

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Софийският градски съд върна обратно в ареста мъжа, заплашил с убийство председателя на Народното събрание Ива Митева, предаде БНР.

В понеделник 26-годишният Любомир Яков беше освободен под домашен арест от Софийския районен съд, но вместо да се прибере на указания от съда адрес, е бил задържан вчера в компютърен клуб в Стара Загора.

Именно на това обстоятелство наблегна прокурор Теодора Златева, настоявайки на Яков да бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение:

"Той направи опит да се укрие от органите на досъдебното производство. Открит е отново в компютърен клуб, където евентуално би могъл да направи опит отново да осъществи деяние чрез техническо средство.

Той е освободен в съдебно заседание, следвало е да изтърпява мярката там, където е определил първоинстанционният съд. Защо и как е намерен в компютърния клуб, където е бил задържан – вероятно по електронната гривна"

Решението на съда е окончателно.

Днес по време на заседанието на Софийския градски съд, пред който прокуратурата протестира освобождаването от ареста на Любомир Яков, беше съобщено, че той е задържан в компютърен клуб в Стара Загора от ГДБОП.

Още при гледането на първоначалното задържане на Яков стана ясно, че той не живее нито на постоянния, нито на настоящия си адрес в Стара Загора. Съдът посочи в определението си да изтърпява домашния си арест в дома на баба си.

Служебният защитник на мъжа – адвокат Боримир Цанов, разказа пред съда, че след като напуснал ареста, му казал, че тръгва към селото на баба си, както и че има 13 лева. Повече не са се чували, защото обвиненият, че по e-mail е заплашил с убийство Ива Митева, нямал телефон.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Кристалина Георгиева: Очакванията за инфлацията у нас още не са обезпокоителни

На форум в София управляващият директор на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева заяви, че на фона на растящите цени, очакванията за инфлацията у нас все още не са обезпокоителни, но тенденцията ще бъде по-ясно очертана догодина, предаде БНР. „Засега всички данни, които ние имаме, показват, че по-вероятно е краткотрайна тенденция, […]