В Анкара ще се състои заседание на кабинета, председателствано от Ердоган

NetNews

В двореца Бештепе в Анкара ще се състои заседание на турския кабинет, председателствано от президента Реджеп Тайип Ердоган, предаде държавната телевизия ТРТ-Хабер.

Планира се на заседанието да бъдат обсъдени редица важни вътрешнополитически и външнополитически въпроси.

Очаква се сред обсъжданите теми да бъдат ситуацията в Украйна и възобновяването на работата на т. нар. зърнен коридор през Черно море след връщането на Русия към сделката, договорена в Истанбул.

Също така се предвижда да бъдат дискутирани въпроси, свързани с подготовките за срещата на върха на Г-20 в Индонезия, както и за срещата на върха на Организацията на тюркските държави в Узбекистан.

Очаква се да бъде обсъдена планираната реформа, свързана с носенето на ислямски забрадки.

Реформата, с която правото на жените да носят ислямски забрадки да бъде утвърдено на конституционно ниво, бе предложена наскоро. Ердоган заяви миналата седмица, че този въпрос може да бъде поставен на референдум, ако парламентът не приеме предложението.

Очаква се на правителственото заседание днес да бъдат обсъдени и мерките за борба с инфлацията.

След края на заседанието на правителството се планира Ердоган да даде пресконференция.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

„Хюман райтс уоч“ призова за публично разследване на скандала с подслушванията в Гърция

Международната правозащитна организация „Хюман райтс уоч“ призова за публично разследване на скандала с подслушванията в Гърция след публикувания списък на предполагаеми жертви на незаконно подслушване от гръцкия вестник „Документо“, съобщи опозиционното издание „Ефимерида тон синдактон“. Сред имената, които „Документо“ публикува през уикенда, са бившият премиер Андонис Самарас, настоящият министър на […]