В ареста остава турският шофьор на румънския автобус, катастрофирал край В. Търново

NetNews

Великотърновският апелативен съд потвърди мярката задържане под стража за турския шофьор на румънския автобус, който катастрофира на главния път Русе – Велико Търново. При инцидента на 6 август загинаха четирима румънски и турски граждани, а осем бяха тежко ранени. Решението е окончателно.

Турският шофьор Дженгиз Джан е с повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост на 4 човека при тежката катастрофа. Законът предвижда лишаване от свобода от 3 до 15 години. Съществува опасност обвиняемият да се укрие, посочи прокурор Радослав Косев от Великотърновската апелативна прокуратура:

„Ако бъде признат за виновен, е много вероятно наказанието, което ще бъде наложено, да е ефективно. Тази опасност мотивира обвиняеми лица да се отклоняват от следствие и съд“.

Защитникът на турския шофьор адвокат Георги Николов поиска домашен арест:

„Не трябва да се дава превес само на обществения интерес, трябва да бъдат съобразени и правата на обвиняемите лица. Много са разнопосочни събраните доказателства към този момент“.

Тричленен състав на Великотърновския апелативен съд потвърди най-тежката мярка за неотклонение.

По разследването се чакат резултатите от назначените съдебно-медицинска и автотехническа експертиза, не са разпитани петимата пострадали румънски граждани, които в деня на катастрофата с хеликоптери бяха транспортирани до болници в Букурещ.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Конгресът на САЩ утвърди комплекс от мерки на Байдън за 430 милиарда долара за намаляване на инфлацията

Камарата на представителите на САЩ одобри пакет с инициативи на президента Джо Байдън на стойност 430 милиарда долара за намаляване на инфлацията, предадоха агенциите, цитирани от БТА. Горната камара на Конгреса, Сенатът, прие още миналата седмица законопроекта, който носи името „Закон за намаляване на инфлацията“, и сега той отива за […]