В Бургас е разбита престъпна група за рекет и изнудване

NetNews

Задържаха група за рекет и изнудване в Бургас. Престъпната групата е събирала „такса спокойствие“ за разпространение на наркотици, съобщават от БНТ.

Общо 8 души са задържани през последните два дни при специализираната полицейска операция на територията на Бургас. Полицията е следяла групата още от февруари. Като подбудител е сочен известният в криминалните среди бивш ММА боец Илко Паскалев. Групата е изнудвала и принуждавала лица, сред които и деца на възраст между 14 и 18 години, да продават наркотици на територията на града. В някои случаи се е стигало и до физическа агресия.

„Четири лица в съучастие, съответно като помагачи са извършители и са осъществявали изнудване спрямо други със заплахи, касаещи тяхната телесна неприкосновеност, имущество и оказване на психологическо въздействие и тормоз“, заяви Георги Чинев, ръководител на Окръжната прокуратура в Бургас.

От прокуратурата разкриха какъв е бил механизмът на действие на престъпната група.

„Единият е предоставяне за продажба от тяхна страна на други лица, продажба на наркотични вещества и впоследствие, след като не може да се върне на време сумата от продажбата, започва налагане – ще използваме термина „на глоби“, които глоби продължават продължително време и вторият начин – установяване от страна на обвиняемите на лица, които разпространяват наркотични вещества и съответно налагане на принуда върху тези лица от страна на получилите обвинение извършители да им заплащат така наречената „такса спокойствие“, допълни старши комисар Калоян Калоянов, директор на Областната дирекция на МВР в Бургас.

Престъпната група е неутрализирана на прага на летния сезон. Според полицията в разгара на лятото пласирането на наркотици се разраства.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Филмите на голям екран в Ямбол 13-19 май

Програма на Кино „Елит“ – Ямбол за 13-19 май 2022: ПОДПАЛВАЧКАТА Дати: 13-19.05.2022 Час на прожекциите: 20:15 Цена на билетите: 8,00 лв. Един от най-обичаните бестселъри на ненадминатия майстор на страховитото Стивън Кинг оживява на голям екран в нова впечатляваща адаптация от продуцентите на Невидимия. Напрегнатият фантастичен трилър разказва историята […]
колаг афиши Подпалвачката и Бягство