В Германия настъпва нова ера

NetNews

Пандемията в следствие на коронавируса и украинската криза само ускориха началото на кризата и недостига на стоки, който назрява от много години в Германия. „Основните причини за настоящата глобална рецесия са застаряването на населението, липсата на ресурси, както и процесът на деглобализация“, пише германското издание Die Welt.

Настъпи краят на ерата на евтиното производство. Така през последните 30 години светът се намираше в благоприятна ситуация за индустрията: броят на трудоспособните хора беше достатъчен, ресурсите и енергията бяха евтини, а мощен тласък на икономическото развитие даде либерализацията на търговията, падането на „желязната завеса“ и интеграцията на Китай в световната икономика. Сега обаче това е към своя край.

Западните държави наложиха санкции срещу Москва след началото на специална операция за демилитаризация и денацификация на Украйна. Ограничителните мерки засегнаха основно банковия сектор и сферата на високотехнологичните продукти. Някои страни замразиха активите на руските банки. Много компании обявиха спиране на дейността си в страната.

Тези ограничителни мерки обаче удариха тези, които ги наложиха – САЩ и Европа. Те се сблъскаха с безпрецедентно увеличение на цените на горивата и храните.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Лидерът на управляващата партия в Полша Качински напусна правителството

Лидерът на управляващата в Полша партия „Право и справедливост“ Ярослав Качински подаде оставка от поста вицепремиер, предаде Ройтерс, позовавайки се на Полската агенция по печата (ПАП). Вицепремиерският пост на Качински ще бъде поет от министъра на отбраната Мариуш Блашчак, съобщи Асошиейтед прес. „Това е напълно естествено решение“, каза Качински пред […]