В Италия готвят страхотна промяна в правилата за използване на ВАР

NetNews

Системата за видео-арбитраж във футбола е напът да навлезе в първата си реална фаза на прогрес, след като вече от няколко години се проваля в амбициите за прочистване на спорта от несправедливостите. Редица клубове от италианската Серия А са внесли официално предложение към футболната федерация за ключова промяна в правилника за използване на ВАР по време на мачовете, съобщи Tuttosport.

Идеята е всеки отбор да има право сам да решава кои ситуации да бъдат преразглеждани, както е във волейбола.

Действащите към момента правила продължават да държат потърпевшите настрана от правото да оспорват конфликтните ситуации, което по никакъв начин не решава проблема с честността и морала на съдиите.

Все повече са също поддръжниците на идеята, че комуникацията между реферите трябва да стане публична, по подобие на американския футбол, защото сега просто гледаме повторения и слушаме небивалите разсъждения на коментаторите, които тълкуват всяка ситуация по свой си начин, вместо хората, които се грижат пряко за спазването правилата на играта, сами да аргументират решенията си. УЕФА и ФИФА коригират толкова често правилата, че дори най-добрите футболни експерти не могат да поддържат темпото, за да са винаги в крак с нововъведенията.

Искрено се надяваме, че клубовете от Серия А ще убедят федерацията, че това е развитие в правилната посока за ВАР, за да може в най-скоро време всички да се фокусираме върху футбола, вместо ежеседмично да водим безсмислени дебати върху една или друга спорна ситуация.

<iframe src=“https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fitalianfootballtviftv%2Fposts%2F3207669922778688&show_text=true&width=500″ width=“500″ height=“660″ style=“border:none;overflow:hidden“ scrolling=“no“ frameborder=“0″ allowfullscreen=“true“ allow=“autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share“></iframe>

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Беларус обяви готовност за спецоперация на границата с Украйна

Беларус обяви, че разполага сили за спецоперации на територията си близо до границата с Украйна, съобщи заместник-министърът на отбраната на републиката Виктор Гулевич, цитиран от Лента.ру. Според Гулевич по този начин войските са реагирали на създаването на 20-хилядна група от украински войски. „За да се гарантира сигурността на Република Беларус […]