В Казахстан са задържани около 4000 души заради безредиците

NetNews
В Казахстан са задържани около 4000 души заради безредиците

Снимка: архив, БГНЕС

Правоприлагащите органи на Казахстан вече са задържали около 4 000 души, определяни от властите като терористи. Това съобщиха източници от Министерството на вътрешните работи в централноазиатската страна.

Най-много арести са извършени в Алмати, където „по време на специализирана операция е потушена дейността на над 100 души“.

Още по темата

7 яну 2022 12:22

126

От министерството са докладвали, че „всички правителствени сгради са взети под контрол, полицията поддържа обществения ред, а бойните части работят нормално“, предаде БНР.

Задържаните може да бъдат осъдени на доживотен затвор.

От ООН и НАТО призовават за спазване на правата на човека в Казахстан след изявлението на президента Касим-Жомарт Токаев, че най-големият град в страната – Алмати, е бил атакуван на вълни от 20 000 бандити и терористи, с които няма да се водят преговори, а ще бъдат унищожени.

Съединените щати, както и редица европейски държави, също апелират всички страни да се въздържат от насилие.

Токаев съобщи на страницата си в Twitter, че изпратените в страната му миротворчески сили от Организацията на договора за колективна сигурност ще останат за кратък период от време, докато ситуацията не се стабилизира.
 

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

През 2022 г. ли ще дойде краят на пандемията от COVID-19?

Омикрон не е същото заболяване, каквото имахме преди една година. Високата смъртност и хоспитализации вече са в историята. Тази оптимистична прогноза направи водещият британски имунолог сър Джон Бел пред Би Би Си. Въпреки рязкото увеличаване на случаите в Европа и по света, експерти смятат, че етапът на „пандемия“ може да […]