В новогодишната нощ във Франция са запалени 861 автомобила (ВИДЕО)

NetNews

861 французи останаха без автомобилите си в новогодишната нощ заради палежи, съобщава радио Europe 1. Макар и внушителен, броят на опожарените коли е с 41% по-нисък, отколкото при посрещането на 2020-а.

В навечерието на Новата година френски медии съобщиха, че за опазването на реда в страната ще бъдат мобилизирани над 100 000 полицаи и жандармеристи, които да следят за спазването на въведения заради карантината комендантски час. Министърът на вътрешните работи Жерал Дарманен призова префектите да вземат необходимите мерки, за да се не допускат "несанкционирани събирания" и "сблъсъци в градовете" до края на годината и особено в нощта на 31 декември.

Радио Europe 1 отбелязва, че статистиката за палежите на автомобили липсва от сводката на Вътрешното министерство за произшествията в новогодишната нощ. Министър Дарманен е разпратил указания до префектите да не съобщават тези данни на местно ниво, "за да се избегне всякакъв елемент на съревнование" по вандализъм.

Миналата Нова година във Франция бе поставен рекорд по палежи на автомобили. Тогава в страната бяха опожарени 1 457 коли.

<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/zOtYhl-Rloc" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Страшните кадри от Босна: защото ЕС толерира тази политика

Одисеята на мигрантите и бежанците в Босна и Херцеговина е резултат от нарушенията на международното право, превърнали се в новата норма. Всяка държава действа както намери за добре, пише Михаел Мартенс във ФАЦ. През последните години Босна и Херцеговина постепенно се превърна в арена на миграционната криза. Промяната на климата […]