В Плевен ще протестират срещу новите мерки

NetNews

В Плевен организират протест след въвеждането на новите мерки за борба с COVID-19, предаде БНР. Затварянето на моловете и заведенията в тях, на фитнесите и други бизнеси доведе до недоволство, което ще събере техни представители пред Регионалната здравна инспекция. Протестът започва в 10 часа пред здравната инспекция. Владислав Монов – управител на един от моловете:

"С тези си действия, необмислени, остават над 700 човека на улицата."

Огнян Георгиев – член на Българската асоциация на заведенията:

"РЗИ затвори от днес за утре работещ бизнес, при положение, че този бизнес е отворен само преди няма и 10 дни. Просто това е абсурдно. Това е стока за десетки хиляди левове. Това е персонал, който е извикан и му се плаща заплата. Не на последно място най-големият проблем е, че когато местното РЗИ затваря бизнеса, бизнесът няма възможност да се възползва от нито една от компенсациите, предвидени. Ще настояваме нещо много просто – да не отворят. Дори и здравният министър каза преди два дни, че зад се види ефектът от дадени мерки, трябва да се върнем три седмици назад. Е, нека да видим три седмици назад какво се отвори."

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

10% от онлайн търговците укриват данъци

Онлайн търговията на прицел – НАП включва нов параграф в данъчните ни декларации, където ще може да се отбелязва дали и колко сме търгували в интернет, предаде БНТ. Всъщност нов данък не се налага. Личните ни продажби няма да се облагат – т.е ако решите да продадете колелото на детето […]