В сила е разширеният списък на хората, които могат да идват от Великобритания

NetNews

От полунощ влезе в сила разширен списък на хората, които могат да влязат на територията на България от Великобритания, предаде БНТ.

Освен българските граждани постоянно пребиваващи у нас, право получават и медицински работници, доставчици на лекарства, инвеститори, сезонни работници, както и официални лица ще могат да пристигнат в страната, като за тях е задължителна 10-дневна карантина.

Заповедта на министъра на здравеопазването е в допълнение на забраната, с която границите на страната бяха затворени за всички, които пристигат от Обединеното кралство, след като там беше установен нов щам на коронавируса.

За българските граждани, които са блокирани във Великобритания, заради затварянето на границите с Франция е поискан транзитен коридор. На работно съвещание на правителството вчера беше решено – до края на януари да останат в сила мерките свързани с ограниченията за пристигащите от Острова.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Мъж, облечен като жена, удари юмрук в главата на лекарка от Спешна помощ

Мъж, облечен като жена, е ударил с юмрук в главата на д-р Десислава Кателиева от Центъра за спешна помощ, съобщи БНТ. За инцидента съобщи самата тя в профила си във "Фейсбук". Лекарката, която е председател на Националната асоциация на работещите в спешната помощ, е нападната от роднина на пациент. От […]