В Швеция затягат мерките, за да овладеят Омикрон

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!
В Швеция затягат мерките, за да овладеят Омикрон

Снимка: архив, БГНЕС

Нови, по-строги ограничения, целящи да се овладее разпространението на коронавируса, влязоха в сила в Швеция днес, предаде ДПА.

Баровете и ресторантите, които имат лиценз за продажба на алкохол, отсега нататък ще трябва да затварят в 23 ч., а групите, посещаващи подобни заведения, не може да са по-големи от осем души и трябва задължително да са седнали.

Още по темата

11 яну 2022 21:35

38

На пълнолетните жители на страната изрично се препоръчва да ограничат близките контакти на закрито с хора от други домакинства и да избягват големи събирания и тържества.

Обществените прояви на закрито ще трябва да бъдат с ограничен брой присъстващи.

Мерките ще останат в сила до второ нареждане и ще бъдат преразглеждани на всеки 14 дни.

Обявявайки рестрикциите в понеделник, премиерката Магдалена Андершон призова всички, които имат възможност, да работят от вкъщи.

Затягането на съществуващите мерки се наложи заради резкия ръст на новозаразените през периода на празниците. Основната цел на правителството и на здравните власти е да облекчат претоварената здравна система.

Реакцията на Швеция на пандемията от коронавируса, която бе следена с интерес по света, включваше сравнително малко ограничения и вместо това разчиташе на призива към населението да се осланя на здравия разум. Въпреки това в определени периоди бяха въвеждани по-строги мерки за контрол на разпространението на коронавируса, отбелязва ДПА.
/БТА/
 

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Приходите от нощувки със сериозен ръст от 61% за година

Приходите от нощувки през ноември 2021 г. се увеличават с 61.2% в сравнение с ноември 2020 г. и достигат 25.8 млн. лева. Регистрирано е увеличение на приходите както от чужди граждани – с 61.6%, така и от български граждани – с 60.9%, по данни на НСИ. В сравнение с ноември […]