В Ямболско ваксинирането на деца още не е започнало, заболеваемостта спада

NetNews

В Ямболска област ваксинирането срещу Ковид 19 на деца от 5 до 11 години все още не е започнало. Причината е, че до момента едва на 4 деца родителите са заявили желание те да бъдат имунизирани. Това съобщи БНР, позовавайки се на директора на РЗИ-Ямбол д-р Радостина Калчева.

В региона педиатрични ваксини могат де се поставят в три лечебни заведения. В Ямбол заявки се приемат в областната болница „Св. Пантелеймон” и медицински център „Бербатов”, а в Елхово в общинската  МБАЛ „Св. Иван Рилски”.

До момента в региона са ваксинирани около 26 процента от населението. През последните дни заболеваемостта бележи значителен спад и в момента е 178 на 100 хил. души население, като Ямболска област вече е изцяло в оранжевата зона. Ако се запази такава тенденция за заболяемост, след Нова година учениците ще могат да се върнат на училище без да бъдат тествани.

Източник: bnr.bg

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

МРРБ отпусна финансиране за завършване на улица „Индже войвода“ в Ямбол

Министерството на регионалното развитие и благоустройството одобри отпускането на финансова подкрепа за полагане на два пласта неплътен и плътен асфалтобетон ул. „Индже войвода“, съобщиха от община Ямбол. Общият размер на отпуснатите финансовите средства е 650 000 лева, като 350 000 лева вече са преведени към сметката на общината, а останалата част ще постъпи след приключване на довършителните дейности.